söndag 17 januari 2010

Räddad av tomten?

Märklins framtid ser ut att ha ljusnat. Julhandeln har enligt en artikel i die Welt på nätet överlag gått bra för modelltågstillvekare, och den anrika firman från Göppingen gick med vinst förra året, enligt vad der Spiegel rapporterar.

Enligt uppgift blev vinsten sju miljoner euro, vilket ska jämföras med en förlust på 18 miljoner 2008. Spiegel, som hänvisar till andra medier, skriver också att den amerikanska modelltågstillverkaren Lionel ska vara intresserad av att köpa Märklin.

Märklin gick som bekant i konkurs förra året och förvaltas sedan dess av Michael Pluta. Denne försöker få firman såld, men har vid flera tillfällen bedyrat att det inte är någon brådska och att företaget kan fortsätta att drivas i hans regi under en längre tid, om så skulle behövas.

Hårda neddragningar, som innebar att 400 anställda fick sluta, har bidragit till att Märklins ekonomi nu åter är i balans, framgår det vidare av Spiegelartikeln. Pluta framhåller dock att det inte duger att luta sig tillbaka bara för att läget nu ser bättre ut, utan att "restruktureringsprocessen" ska fortsätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar