onsdag 25 juni 2014

Tågflytt


Nu har hela anläggningen - för andra gången - flyttat till ett nytt hem. Det gamla tågrummet är utrymt och städat, det nya taget i besittning.

Flytten innebär på ett sätt ett avbräck, eftersom mycket har fått monteras ned och somligt även skadats något i flytten. Samtidigt finns nu nya, storartade möjligheter. Det nya tågrummet är betydligt större än det gamla, varför det finns utrymme för utbyggnader.

Anläggningen kommer inte att kunna byggas upp på samma sätt igen. Det tillåter inte det nya tågrummet, som är mera avlångt än de båda förra. Som bilden nedan visar, kan delen med stationen med mera byggas upp igen som förr, medan bergsområdet som fordom fanns till höger inte får plats.

Men redan nu, när en del har ställts upp och kommit på plats, har en ny spårplan fått sin rudimentära form i mitt huvud - en spårplan som kommer att bli mycket bättre och tillåta en roligare trafik än den förra. Inför dessa utsikter om utbyggnad och förbättringar kan man inte känna annat än tillfredsställelse och framtidstro! 

1 kommentar: