söndag 3 november 2013

MJ-mässa i Älvsjö

I helgen arrangerades för första gången en renodlad MJ-mässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. Här fanns några av de stora tillverkarna och en rad mindre svenska återförsäljare och modellbyggare. Störst plats upptog de modulanläggningar som byggts samman. Både treräls- och tvårälsmoduler var representerade.

USMS kör företrädesvis amerikanskt, och här fanns flera trevliga moduler - och långa tåg, precis som det ska vara i USA.

En av Sveriges absolut duktigaste byggare av MJ-landskap är Jan Gissberg, som hade med sig några av sina moduler. De stack definitivt ut från mängden, framför allt när det kommer till träd. Mycket trevligt att se, och också trevligt att växla några ord med mästaren, som förklarade hur han bygger sina granar.

Svensk motorvagn i svensk järnvägsmiljö. Jag, som bygger Tyskland, har det lättare så tillvida att det finns ett enormt utbud av modeller av fordonen, men också av tillbehör som signaler, hus etc att köpa av de stora tillverkarna. Den som vill skapa en realistisk svensk miljö ställs inför större utmaningar.
En trappa upp var det marknad. Många svenska handlare var där, bland annat Tåg1 som jag köpte några fina vagnar av, som jag återkommer till i ett senare inlägg. Här fanns även Trafiknostalgiska förlaget med sina böcker, som såg ut att vara populära. Det är glädjande. Till våren utkommer jag med en bok om SJ-reklam på detta förlag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar