söndag 22 januari 2012

Märklins nyheter 2012 presenterade

Märklin har presenterat sina nya produkter för i år.

Som alltid är det med en särskild känsla av förväntan som jag tar mig an ett nyhetsprospekt från Märklin - och efter att ha tittat igenom det ser jag ingen anledning till besvikelse. Programmet innehåller många fina modeller, varav flera helt nya och en hel del (som det alltid är) mer eller mindre återanvända.

Till det som lanseras som "kompletta nykonstruktioner" hör ett tanklok BR 95 (ma 37160) och det stora godstågsloket BR 50 i två olika utföranden från olika tid (37810, 37811).

I programmet finns också två modeller av BR 01, varav en föreställer det legendariska loket 01 150 (39017). Detta lok har stått i rampljuset ända sedan det var nytt: 1935 deltog det i firandet av de tyska järnvägarnas 100-årsjubilieum, 1985 i 150-årsfirandet. 2005 förstördes det i en brand - men har nu renoverats och återuppstått. Märklins modell föreställer också loket så som det ser ut i dag, efter renoveringen.

Även Sverige finns representerat bland nyheterna. En Rc3 i orange utförande (37418) och passande vagnar finns med, liksom ett lok litt Ue (36338).

Också Märklins nya satsning på leksakståg (med detta menar jag alltså tåg som inte är modellriktiga) och enklare och billigare modeller, Märklin my World, innehåller många nyheter, så det borde finnas goda chanser för att Märklin här lyckats skaka fram ett nyhetssortiment som kan tilltala många.

1 kommentar:

  1. Min som, som är snart 3 år, har precis fått ett "Märklig my world"-tågset. Ett batteridrivet (4 R6) tyskt snabbtåg som styrs med infraröd fjärrkontroll. Det följde med C-skenor i form a en oval. Tåget kan köra oväntat fort trots batteridriften. Ljud och ljus finns också i tåget. Tåget är inte alls skalenligt, utan byggt för att tåla tuffare tag. Magnetkoppel precis som brio-tåg.
    Helt klart mycket kul leksak!

    SvaraRadera